Legater til udlandsophold

Du har utallige muligheder for at ansøge om økonomisk støtte fra private fonde i forbindelse med et studieophold i udlandet.  Der er mange fonde, legater og stipendier i Danmark, som kan søges til udlandsophold i forbindelse med praktik eller studier. De fleste fonde giver legatportioner på mellem 1.000-20.000 kroner, så selvom processen med at finde og søge legater tager lang tid, så kan det godt betale sig at investere tid og energi i at sende ansøgningerne afsted.

Mange legater til udlandsophold har kun ansøgningsfrist en eller to gange om året. Det er derfor en god ide at starte tidligt, så man har styr på hvilke legater, der har frist hvornår. Nogle fonde kræver også, at opholdet endnu ikke er begyndt ved ansøgningsfristen.

Det er en god ide at bruge lang tid på at kigge alle legaterne igennem, da der er mange forskellige typer legater f.eks  studierelaterede, hvor du kun kan søge, hvis du læser et bestemt fag og ansøgningskriterier vedr. din bopæl, forældres bopæl, dit køn eller økonomiske situation. Du kan også undersøge om dit danske universitet, din kommune, dit tidligere gymnasium eller dit udenlandske universitet tilbyder legater, du kan søge.

Det er derfor en god ide at lave en oversigt over alle legater du kan søge samt notere hvilke bilag der kræves, ansøgningsfrist, uddelingsdato, og om der kræves ansøgningsskema.

Det betaler sig at gøre sig meget ud af ansøgningen. De fleste fonde modtager rigtig mange ansøgninger og det er derfor vigtigt at man bruger tid på at målrette sine ansøgninger til den enkelte fond.

Hvis du bliver tildelt et legat eller et stipendium, så sørg for at sende et takkebrev og/eller en rapport om  udbyttet af dit ophold. Det er naturligvis høfligt at takke dem, som har investeret i dig og dit studieophold – og det er også  godt at holde kontakten ved lige hvis du skulle få brug for at søge igen.

Huskeliste med gode råd:

1. Start i god tid

2. Find og strukturér de legater, du kan søge

3. Skriv ansøgningerne

4. Følg op

Skriv kommentar