Stipendier under kulturaftalerne

Under kulturaftalerne gives stipendier til studieophold i udlandet for studerende og forskere inden for de lange videregående uddannelser.

Kulturaftalerne er aftaler mellem Danmark og 27 forskellige lande både i og uden for Europa, (f.eks. Egypten, Israel, Japan, Kina og Rusland)  som giver studerende på universitetsuddannelser mulighed for at søge stipendium til et studieophold i et andet land.

Der udbydes både længerevarende studieophold og sprogkurser i sommerperioden. Sprogkurserne er primært for studerende, der studerer det pågældende lands sprog.

Adgangskrav vedrørende bl.a. uddannelsesniveau og sprogkundskaber kan være forskellige. Også ansøgningsfristerne varierer fra land til land. De ligger typisk fra februar til april/maj.

Stipendierne gives både til længerevarende ophold og sommersprogkurser.

Stipendierne kan søges af danske studerende på de lange videregående uddannelser og skal bruges til længerevarende studier. Tilsvarende kan udlændinge søge om stipendier til at komme på studieophold i Danmark.

Der tilbydes sommersprogkurser af varierende ugers varighed fortrinsvis for studerende, der studerer det pågældende lands sprog. For yderligere information, se oplysningsblad i menuen til venstre for det enkelte land.

Læs mere om kulturaftalerne.

Skriv kommentar